Start bouw Typisch Tuinstad

Bouw van de 189 woningen in Typisch Tuinstad gestart

De bouw van Typisch Tuinstad is donderdag 19 mei feestelijk van start gegaan. Alle toekomstige bewoners die een huis kochten waren hierbij uitgenodigd. In totaal worden er 120 middendure huurwoningen en 69 koopwoningen gebouwd. Het team van Typisch Tuinstad dat onder andere bestaat uit Vink Bouw BV, Vireo Vastgoed, Hendriks CPO, Vesteda en AVT Makelaars was ook aanwezig en wensten alle toekomstige bewoners heel erg veel woonplezier toe op deze mooie groene locatie.

Er waren veel toekomstige bewoners aanwezig. Met elkaar verrichtte ze de feestelijke handeling. Een enthousiaste koper van een appartement vertelt: “Wij zijn heel blij dat de bouw van start gaat en kijken ernaar uit om hier te gaan wonen.”

Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

—————————————————————————————————————————————-

Lees hier het volledige persbericht

PERSBERICHT

20 mei 2022

Start bouw 189 woningen Typisch Tuinstad Amsterdam

Op 19 mei gaf de ontwikkelcombinatie Vink Bouw BV, Vireo Vastgoed en Hendriks CPO het startsein voor de bouw van 189 woningen aan de Osdorper Ban in Amsterdam Nieuw West. Het plan omvat 120 middendure huurwoningen en 69 koopwoningen, waarvan een deel bestaat uit eengezinswoningen. Alle woningen hebben een minimale oppervlakte van 70 m2, ook de midden huurwoningen.

Twee binnentuinen zorgen voor groen en natuur in de blokken en het parkeren vindt plaats onder die binnentuin. Typisch Tuinstad krijgt een hele groene uitstraling met binnentuinen en ruimte voor natuurinclusiviteit. “Meer groen is wat we in de toekomst graag overal zien en wat essentieel is voor de toekomst van de stad,” aldus concept en planontwikkelaar Hella Hendriks van Hendriks CPO,  “en we gaan het plan maken zoals het van meet af aan is bedacht,” voegt ontwikkelaar Frank Zwetsloot van Vireo Vastgoed hier aan toe.

Mooie toevoeging aan Amsterdamse woningmarkt
Het plan is verder zeer duurzaam dankzij o.a. zonnepanelen en slimme installaties. Hierdoor zal de energierekening straks aanmerkelijk lager zijn.

Met het plan Typisch Tuinstad laten gemeente en ontwikkelaar zien dat ruimte, kwaliteit en betaalbaarheid óók in Amsterdam wel degelijk kunnen samengaan. Directeur en mede-eigenaar Bernlef de Vries van Vink Bouw vertelt: “Dat we in staat zijn om bijna 200 ruime woningen aan de krappe Amsterdamse woningmarkt toe te voegen maakt ons erg trots.”

Bij de start bouw waren veel toekomstige bewoners aanwezig. Met elkaar verrichtte ze de feestelijke handeling. Een enthousiaste koper van een appartement vertelt: “Wij zijn heel blij dat de bouw van start gaat en kijken ernaar uit om hier te gaan wonen.”

Huurwoningen
De huurwoningen komen in eigendom bij Vesteda en worden vanaf zomer 2024 betrokken door huurders van Vesteda. Alle koopwoningen zijn verkocht en worden rond de zomer 2024 opgeleverd aan de kopers. Voor het ontwerp tekenden M3H architecten en DS Landschappers.