“Een cascowoning kopen in Amsterdam is een unieke kans”

Als ontwikkelaar is Hella Hendriks van begin tot eind betrokken bij Typisch Tuinstad. Wat maakt Typisch Tuinstad volgens haar zo bijzonder? Hendriks vertelt over de ambities op het gebied van ruimte en betaalbaarheid. Ook legt ze uit wat de voordelen zijn van het kopen van een cascowoning en vertelt ze wat co-living kan bieden.

Wat is jouw rol in de realisatie van dit project?

“Samen met het ontwikkelteam zorg ik ervoor dat er in Typisch Tuinstad ruime en betaalbare woningen komen. Dat is een hele kunst binnen de huidige markt en alle regels in Amsterdam, maar ook een uitdaging die veel energie geeft!”

Hoe zou je nieuwbouwproject Typisch Tuinstad omschrijven?

“Toen ik de buurt voor het eerst ging verkennen, viel het mij op hoeveel de omgeving te bieden heeft aan groen, winkels en voorzieningen. Typisch Tuinstad is hier een mooie toevoeging op. We maken in ons project een grote diversiteit aan woningtypen, zodat we veel verschillende mensen een plekje kunnen geven in deze unieke buurt.”

 

“Een kant-en-klaar product past niet bij iedereen”

 

Wat verstaan jullie onder betaalbaar?

“Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar hier worden woningen in het middensegment mee bedoeld; huurwoningen van maximaal 1000 euro per maand en casco koopwoningen die naar verwachting beginnen bij 325.000 euro. Voor dit geld krijg je veel ruimte (minimaal 70 m2), geen piepkleine studio. We bouwen hier dus ook voor gezinnen die graag in Amsterdam willen blijven wonen.”

Zojuist werd de cascowoning al even genoemd, wat houdt dit in?

“Als je een cascowoning koopt, mag je achter de voordeur alles zelf bepalen. Bij één van onze eerdere projecten, Kleiburg in Amsterdam Zuidoost, is dit erg goed uitgepakt. Het maakt bewoners trots op hun plek. De optie om een cascowoning te kopen in Amsterdam is uniek. Het is een mooie kans voor mensen bij wie een kant-en-klaar product niet zo goed past.”

 

“We willen mogelijk maken dat je hier met vrienden of familie naast elkaar kunt wonen.”

 

Is een cascowoning ook financieel aantrekkelijk?

“Ja, het maakt de instapprijs lager en bewoners kunnen zelf het afwerkingsniveau bepalen. Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een tweedehands keuken te kopen of te werken met hergebruikte materialen. En als je zelf de handen uit de mouwen steekt, bespaar je op arbeidsloon. Overigens kun je er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde dingen, zoals het aanleggen van elektriciteit en verwarming, wel uit te besteden aan professionals.”

Er zijn ook co-living mogelijkheden in Typisch Tuinstad. Hoe gaat dat in z’n werk?

“Co-living zien wij als een manier om zelfstandig te wonen met het gemak van delen. Er komt een hoekpand met studio’s die een gemeenschappelijke ruimte delen en er komt voor alle bewoners een Huis van de Buurt. Verder willen we het mogelijk maken om in Typisch Tuinstad met vrienden of familie naast of bij elkaar te wonen. Dit kan bijvoorbeeld leuk zijn voor senioren die af en toe samen een hapje willen eten of gezinnen die voor elkaar kinderopvang verzorgen.”

Hoever zijn jullie met de plannen?

“Momenteel zetten we de puntjes op de i voor het ontwerp en we hopen binnenkort op locatie een informatiepunt te openen. Van daaruit vindt aan het einde van de zomer de verkoop plaats. In 2022 gaan we bouwen en in 2023 willen we de eerste bewoners verwelkomen!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *