Een eigen voordeur en tuin en helemaal naar onze eigen zin

Jelmer (29) en Laura (28) wonen in de Staatsliedenbuurt en waren eigenlijk nog niet actief op zoek naar een nieuw huis. “We wonen hier nog wel fijn maar het is wel redelijk klein, we hebben geen balkon en het is een huurwoning. We zijn getipt door mijn vader. Hij had dit project voorbij zien komen en het leek hem echt een mooie kans voor ons.”

“We zijn gaan kijken en vonden het een mooi plan. Ook zijn we op de locatie geweest en we kennen de buurt. Ik ben zelf opgegroeid in Nieuw Sloten dus ik kwam vroeger wel veel in Nieuw West. Ook zijn vrienden van ons al naar deze wijk verhuisd. Er is veel aan het veranderen hier. Er komt steeds meer nieuwbouw en woningen worden gerenoveerd. Je ziet dat de hele buurt een update krijgt. Echt leuk om hier deel van uit te maken.”

Maisonnette met tuin

Jelmer en Laura gaan voor de maisonnette met tuin. “Straks hebben we gewoon een eigen voordeur en eigen tuin. We beseffen ons heel goed dat dat wel heel bijzonder is in Amsterdam. Helemaal in deze tijd! Jelmer vervolgt: “We hebben ervoor gekozen om de woning casco te laten opleveren. We zijn allebei architect en willen er echt onze eigen draai aan geven. We hebben de basisplattegrond en de variant eerst goed bekeken en hebben besloten dat we het toch zelf net even anders willen gaan doen.

”We zijn allebei architect en willen er echt onze eigen draai aan geven.”

“Jelmer en Laura laten het echte klussen aan een aannemer over. We hebben nu nog zo’n 2 jaar om de indeling en afwerking helemaal concreet te maken en alles te optimaliseren. Zo vinden we het belangrijk om een toilet op de verdieping te hebben en willen we deze net op een ander plek dan in de variant is ingetekend. Ook denken we na over hoe we de opbouw van de installaties willen. Wellicht een deel in het zicht en met een opbouw kast zodat niet overal een verlaagd plafond nodig is. En we hebben al genoeg ideeën voor de afwerking.”

Comfort van nieuwbouw

“Waar ik het meest naar uit kijk straks is mijn eigen plekje. Mijn eigen tuin. Ik werk aan de Sloterplas dus hoef straks maar een heel klein stukje op de fiets. Ook hebben we nu best een hoge energierekening. We moeten ons appartement nu flink verwarmen en het tocht in huis. Straks hebben we heerlijk het comfort van een fijn duurzaam nieuwbouwhuis. Echt iets om naar uit te kijken.”