Veelgestelde vragen

Koopwoningen

In totaal komen er 69 koopwoningen: 29 appartementen, 23 maisonnettes, 16 eengezinswoningen en 1 co-living ensemble (bestemd voor een woongroep).

Er komen 13 appartementen tussen de 70 en 105 m2.

De prijs van een cascowoning wordt bekend gemaakt wanneer de verkoop start. NB: deze keuzemogelijkheid is er alleen bij de maisonnettes en eengezinswoningen.

De prijs van een afgebouwde woning (appartement/maisonnette/eengezinswoning) wordt bekend gemaakt wanneer de verkoop start.

Als de verkoop start, wordt er meer bekend gemaakt over de opties die er zijn wanneer je voor een afgebouwde woning kiest.

Ja, zowel bij de basiswoningen als de afgebouwde woning kun je kiezen uit meerdere indelingsvarianten.

Ja, dit is een verplichting vanuit het bouwbesluit.

Er komt een hoekpand met 7 studio’s en een gemeenschappelijke keuken/woonkamer. Een woongroep kan zich hier bijvoorbeeld voor melden.

Erfpacht

Voor de appartementen (waaronder maisonnettes) geldt dat de verkoopprijs inclusief eeuwigdurend afgekochte erfpacht is. Bij de eengezinswoningen is de erfpacht niet afgekocht. Kopers kunnen kiezen voor een jaarlijkse canon of de erfpacht zelf afkopen. Hierover volgt in de verkoopfase meer informatie.

De afkoopsom bedraagt circa 220.000 euro (de precieze prijs wordt bepaald door de gemeente in het erfpachtcontract). Op dit moment hebben wij bij de gemeente de vraag uitstaan hoeveel de jaarlijkse canon bedraagt. Anders dan eerder vermeld is dit bedrag nog niet bekend.

Verkoopproces

Het inschrijfformulier dat dan op de website staat en een hypotheekcheck. In aanloop naar de verkoop zullen wij op de website aangeven wat er bij de hypotheekcheck gevraagd wordt, zodat u die tijdig kunt doen.

U heeft een hypotheekcheck gedaan vóór de inschrijving. Na het sluiten van de koop gaat u uw hypotheek regelen. Acht weken na het tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst moet de financiering rond zijn.

Woningtoewijzing

Via de nieuwsbrief informeren we je wanneer de verkoop start en waar een volledige inschrijving aan moet voldoen.

Nadat wij alle voorkeuren binnen hebben, gaan wij kijken of we iedereen een woning van zijn voorkeur kunnen aanbieden. Hierin weegt de duur dat je ingeschreven staat voor dit project mee. Als meerdere mensen belangstelling hebben voor hetzelfde bouwnummer en aan dezelfde eisen voldoen, zal er worden geloot onder toezicht van de notaris.

Bij de koopwoningen willen we hier rekening mee houden. Hoe je dit kunt aantonen wordt t.z.t. aangegeven.

Nee, bij de koopwoningen is dit niet het geval.

VvE en Servicekosten

Ja, als eigenaar van een koopwoning word je automatisch lid van de VvE.

De servicekosten zullen ongeveer €1,40 per vierkante meter per maand bedragen. De exacte hoogte van de servicekosten verschilt per woningtype.

Ja, als eigenaar van een eengezinswoning betaal je servicekosten voor de gemeenschappelijke binnentuin, parkeergarage en fietsenstalling.

(Binnen)tuin en buitenruimte

De tuin wordt ca 60 bij 40 m, dus ongeveer 2400 m2.

De tuinen hebben de breedte van de woningen en een diepte van ca 4,5 á 5 meter.

Bij oplevering zijn de privétuin en gemeenschappelijke binnentuin van elkaar gescheiden door een haag. Deze dient in stand te worden gehouden.

Alle woningen in Typisch Tuinstad beschikken over privé buitenruimte in de vorm van een balkon/terras of tuin. Bij de start verkoop worden de groottes aangegeven.

Parkeren en deelvervoer

Ja, onder beide woningblokken komt een ondergrondse parkeergarage. Ook zijn er overdekte fietsenstallingen aanwezig.

Naar verwachting gaat een parkeerplek ongeveer tussen de 25.000 en 30.000 euro kosten.

We willen elektrische deelauto’s en e-bikes gaan faciliteren. Bij genoeg interesse komen er wellicht ook elektrische deel- scooters en bakfietsen.

Huurwoningen

In het complex komen 120 middendure huurwoningen. De verhuur start ca. 6 maanden voor oplevering.

Ja dat kan, de verhuur van de woningen start ca. 6 maanden voor oplevering.

Dit wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Planning

De verkoop start naar verwachting half september. Iedereen die ingeschreven is hoort dit via de nieuwsbrief. Tegen die tijd is er ook een informatiepunt geopend op locatie waar men terecht kan met vragen.

De oplevering staat gepland in het najaar van 2023.