in de buurt

Nieuwbouwproject Typisch Tuinstad ligt aan de Osdorper Ban tussen het Steelvlietplein en Schoonboomstraat in. Naast de Lukasschool.

In Typisch Tuinstad woon je tussen het groen en is de stad om de hoek. In de omgeving is volop ruimte om initiatieven te ontplooien, nieuwe hotspots te ontdekken en activiteiten te ondernemen. Een greep uit het aanbod:

beleef Nieuw-West

In de omgeving van Typisch Tuinstad zijn genoeg mooie plekken om lekker te genieten, maar de Sloterplas spant wat ons betreft de kroon. Ontdek dit mooie stukje natuur en alle hotspots eromheen met het Rondje Sloterplas van Typisch Tuinstad.

ruimte voor…

winkels en voorzieningen

Aan de Osdorper Ban vind je diverse bakkers, supermarkten en groente- en fruitwinkels. Verderop bij het levendige Osdorpplein is een mix aan winkels, horeca en cultuur. Ook foodcourt Westmarket heeft hier zijn plekje. Voor fijne koffietentjes, kluswinkels en een goede boekhandel moet je bij de Tussen Meer zijn. Nog niet uitgeshopt? In winkelcentrum Akerpoort vind je onder andere een G-Star en Nike Outlet Store. Hiernaast zijn rond Typisch Tuinstad alle nodige gezondheidsvoorzieningen zoals een huisarts, fysiotherapeut en tandarts aanwezig.

sport en cultuur

Zowel buiten als binnen kun je in Nieuw-West volop sporten. Fiets in 5 minuten naar Sportpark Ookmeer of ren een rondje Sloterplas van 5,8 km. Lekker weer? Huur bij de plas een kano of bootje, neem een kijkje bij de jachthaven of strijk neer op het Sloterplas Strand. Zwemmen in de buurt kan ook in het Sloterpark Bad, één van de grootste zwemaccommodaties van Nederland. Voor cultuur moet je bij Theater Meervaart zijn, waar jaarlijks 300 voorstellingen worden gegeven. Op het Osdorpplein zit een muziekschool en de openbare bibliotheek die activiteiten organiseert voor jong en oud. Bij creatieve werkplaats The Beach kunnen kinderen en volwassenen workshops volgen in bijvoorbeeld textielbewerking, 3D-printen en fotografie.

onderwijs

Amsterdam hanteert een toelatingsbeleid voor basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Je kunt je kind op elke school in Amsterdam registreren maar je hebt voorrang op de acht dichtstbijzijnde scholen in je buurt. De volgende vier voorrangsscholen voor basisonderwijs liggen, op volgorde, het dichts bij Typisch Tuinstad:

  • 1. De Lukasschool, een (Katholieke) Dalton basisschool gevestigd in een mooi nieuw gebouw aan de Osdorper Ban 134.
  • 2. El Amien I, een basisschool vanuit de Islamitische principes aan de Saaftingestraat 312.
  • 3. IKC Het Talent (voorheen Prof. Kraemer), een Oecumenische basisschool aan de Notweg 36.
  • 4. De Globe aan het Evertsweertplantsoen een school voor Openbaar basisonderwijs

groen en parken

Recht tegenover Typisch Tuinstad ligt het Botteskerkpark. Je kunt hier heerlijk hardlopen en wandelen en er is een grote natuurlijke speeltuin waar kinderen kunnen ravotten. Hier staat ook Stadsboerderij Osdorp, waar kinderen op een leuke manier leren over de natuur. Van dierenverzorging tot broodbakken boven een zelfgemaakt vuur. De Stadsboerderij initieert ook activiteiten om de buurt groener te maken. Een andere groene oase in de stad is de Fruittuin van west.

vervoer

Op de Osdorper Ban stopt de bus en ook de tramhalte is op loopafstand. Stappen in het centrum tot in de late uurtjes of voor een vroege vlucht naar Schiphol? Geen probleem. Er rijdt een nachtbus naar het centraal station en terug. Bovendien kun je als bewoner van Typisch Tuinstad gebruikmaken van elektrische deelauto’s en e-bikes. Bij voldoende belangstelling kan er ook gebruik gemaakt worden van deelfietsen en -scooters.