Ontdek de omgeving van Typisch Tuinstad met een Rondje Sloterplas

11 juni 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar het zonnetje laat zich eindelijk zien! In de omgeving van Typisch Tuinstad zijn genoeg mooie plekken om van het lekkere weer te genieten, maar de Sloterplas spant wat ons betreft de kroon. Ontdek dit mooie stukje natuur en alle hotspots eromheen met het Rondje Sloterplas van Typisch Tuinstad.

Aantal km: 5,8 | Meenemen: wandelschoenen en zwemkleding

Startpunt: Sloterparkbad/Hotel Buiten

We starten aan de noordwestzijde van de Sloterplas. Kom je met de auto? Bij het Sloterparkbad is het gratis parkeren. Loop vanaf hier naar Hotel Buiten; dit is ook het startpunt voor fietsers/mensen die met OV komen.

Hotel Buiten, opgebouwd uit turquoise zeecontainers, valt je waarschijnlijk al van ver op. Vanaf het (dak)terras heb je prachtig zicht op de plas. Tip: neem hier een kop koffie en een stuk taart van patisserie Holtkamp voordat je aan de wandeling begint. Of beloon jezelf na de wandeling met een speciaal biertje en een portie kimchi-bitterballen.

Nieuw-West aan Zee

Vanaf Hotel Buiten lopen we richting het Sloterstrand. Een fijne, kindvriendelijke plek waar je alles vindt wat je nodig hebt op een zomerse dag: strandstoelen, parasols en foodtrucks met koude drankjes, snacks en ijsjes. Meer zin in een sportieve dag op het water? Achter het strand ligt een jachthaven; daar vind je watersportcentrum De Duikelaar. Hier kun je kano’s en surfsets huren.

Van Eesteren Paviljoen

We lopen om de haven heen en bereiken het Van Eesteren Paviljoen, gelegen aan de noordzijde van de plas. Cornelis van Eesteren stond aan de wieg van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam. Neem als je tijd hebt een kijkje bij een van de tentoonstellingen of loop een rondje door het buitenmuseum.

Relaxen aan de oostzijde

We gaan verder richting de oostzijde van de plas. Op de hoek vind je het pas geopende Restaurant Oeverzicht, waar je kunt genieten van de mediterrane keuken. We laten de drukte achter ons en volgen het pad langs het water. In het gras liggen mensen lekker een boekje te lezen.

Tapas bij Steiger 4

Na een tijdje doorstappen, stuiten we op Steiger 4. Dit caférestaurant hoort bij Watersportcentrum Sloterplas en ligt verscholen tussen de bomen. De sfeer is hier zo relaxed, dat je bijna zou vergeten dat je in Amsterdam bent. We raden je zeker aan om hier pauze te nemen en iets van de kaart te bestellen, zoals de sardines of calamares.

Skyline van Amsterdam Centrum

Het is weer tijd om onze route te vervolgen. We passeren het beroemde I Amsterdam object en verschillende sporttoestellen. Eenmaal aangekomen bij de zuidzijde van de plas, kijken we uit op de skyline van Amsterdam.

Speeltuin de Natureluur

We lopen om Kaap West heen en gaan de brug over. We volgen het pad langs de woontorens, steken nog een bruggetje over en verdwijnen weer in het groen. Ook hier zijn plekken waar je kunt zwemmen. Opvallend in het park is de grote (speel)heuvel. En als je het Oeverpad volgt, kom je bij natuurspeeltuin de Natureluur en Kinderboerderij Sloterpark: leuk voor de kleintjes!

Wij lopen weer verder naar waar we de wandeling gestart zijn. Hopelijk heb jij net zo genoten als wij!

impressie