Succesvolle start verkoop Typisch Tuinstad

PERSBERICHT
In de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West startte op 24 september de verkoop van de 70 koopwoningen van project Typisch Tuinstad. Ontwikkelcombinatie Vink Bouw, Vireo Vastgoed en Hendriks CPO ontwikkelen hier 120 middendure huur- en 68 koopwoningen verdeeld over twee woonblokken. Op afspraak konden belangstellenden langskomen op 24 en 25 september op de locatie. ‘De verkoopdagen zijn zeer goed verlopen, we hebben veel enthousiaste reacties ontvangen’, vertelt Frank Zwetsloot van Vireo Vastgoed. Het ontwerpen van de binnentuin, het Huis van de Buurt en functies in de plint van de nabijgelegen Osdorper Ban maken deel uit van het plan. De kernwaarden van Typisch Tuinstad zijn: Groen, Ruimte en Betaalbaar.

Hella Hendriks van Hendriks CPO vertelt: ‘We slagen er als ontwikkelaar in om Typisch Tuinstad in vrij korte tijd te ontwikkelen en de bouw te starten en daar zijn we best trots op. We maken substantieel productie en dat is hard nodig op de Amsterdamse woningmarkt. We voegen betaalbare ruime huurwoningen toe. De 120 huurwoningen hebben een huurprijs tussen 850 euro en 1.000 euro. Het lukt ons om de vierkante meter prijs van de koopwoningen lager te houden dan elders in de stad. We bieden de woningen aan vanaf 365.000 euro v.o.n. Daarnaast zorgen we voor een zelfbewoningsclausule voor de betaalbare appartementen en geven we geïnteresseerde in cruciale beroepen voorrang.’

Gedachte van de tuinstad
Na een selectieprocedure van een aantal maanden heeft Vink Bouw, Vireo Vastgoed en Hendriks CPO de tender van blokken 4 & 5 gewonnen. Samen met M3H architecten en DS Landschapsarchitecten werd het plan Typisch Tuinstad ontworpen in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam. Het plan is een ode aan de gedachte van de tuinstad zoals die oorspronkelijk is bedoeld: veel openbaar groen, comfortabele woningen en voorzieningen in de buurt.

Basis, casco of afgebouwd
In Typisch Tuinstad komen er appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen. Kopers kunnen zelf kiezen hoe ze de woning opgeleverd willen krijgen. Zo kunnen ze kiezen voor een basiswoning of een afgebouwde woning. Ga je voor de maisonnette of eengezinswoning? Dan is er ook nog een derde optie: casco. Hiermee wil het team van Typisch Tuinstad vrijheid en flexibiliteit bieden en is de aanschafwaarde lager.

Meedenk sessies
Wat Typisch Tuinstad nog meer bijzonder maakt is dat vanaf het begin af aan geïnteresseerden in een koop -en huurwoning mee hebben gedacht over het ontwerp en de invulling van het woonprogramma. Via een online enquête en digitale sessies konden geïnteresseerden zich aanmelden en hun ideeën en wensen bespreken.

Bekijk het aanbod hier!
Ben je geïnteresseerd en benieuwd naar het aanbod? Bekijk de woningselector hier.