het gedachtengoed van de Tuinstad

Het ontwerp van de twee blokken van Typisch Tuinstad is geïnspireerd op de gedachte van de Tuinstad van de jaren ’60: stedelijke uitbreidingen met eigen voorzieningen en veel groen. Met Typisch Tuinstad blazen we dit concept weer nieuw leven in. Typisch Tuinstad is uniek binnen Amsterdam: groen, ruim en betaalbaar.

wat maakt Typisch Tuinstad bijzonder?

groene binnentuin

In de Tuinstad, de naam zegt het al, wil je genieten van een tuin. In Typisch Tuinstad hebben de begane grond woningen zowel een voortuintje als een achtertuin. Om lekker buiten te kunnen zitten en je eigen planten te zien groeien. Bovendien is er de mooi aangelegde binnentuin voor alle bewoners. Deze nodigt uit voor een gezamenlijke barbecue, een work-out of samen tuinieren. En dit is ook de plek waar bijen en vlinders hun voedsel vinden.

huis van de buurt

Op de begane grond aan de Osdorper Ban vind je het Huis van de Buurt. Hier kun je bijeenkomsten organiseren, samen koken, de was doen in energiezuinige wasmachines of een filmpje kijken met andere bewoners. Nog niet alles ligt vast. Er is volop ruimte voor ideeën en ondernemerschap vanuit de buurt en toekomstige bewoners.

parkeren

Verstopt onder de groene binnentuin bevindt zich de parkeergarage met ca. 70 plaatsen. Ook de fietsen staan droog: op meerdere plaatsen in de blokken is er gelegenheid je fiets binnen veilig en droog te stallen.