het gedachtengoed van de Tuinstad

Het ontwerp van de twee blokken van Typisch Tuinstad is geïnspireerd op de gedachte van de Tuinstad van de jaren ’60: stedelijke uitbreidingen met eigen voorzieningen en veel groen. Met Typisch Tuinstad blazen we dit concept weer nieuw leven in. Typisch Tuinstad is uniek binnen Amsterdam: groen, ruim en betaalbaar.

wat maakt Typisch Tuinstad bijzonder?

groene binnentuin

In de Tuinstad, de naam zegt het al, wil je genieten van een tuin. In Typisch Tuinstad hebben de begane grond woningen zowel een voortuintje als een achtertuin. Om lekker buiten te kunnen zitten en je eigen planten te zien groeien. Bovendien is er de mooi aangelegde binnentuin voor alle bewoners. Deze nodigt uit voor een gezamenlijke barbecue, een work-out of samen tuinieren. En dit is ook de plek waar bijen en vlinders hun voedsel vinden.

betaalbaar

Eén van de pijlers in Typisch Tuinstad is betaalbaarheid. Je krijgt hier in vergelijking met het centrum van Amsterdam bijna 2 keer zoveel ruimte voor hetzelfde geld. De woningen in Typisch Tuinstad zijn daarnaast zeer energiezuinig (waardoor de energielasten laag zijn) en hebben weinig onderhoud nodig. Verschillende banken geven korting op de hypotheekrente voor woningen met een excellent energielabel. Zo houd jij meer geld over voor de inrichting en je dagelijks leven.

co-living

Verhuizen naar een ander huis is een hele stap, vooral als dat huis ook nog in een andere buurt staat. Uit onderzoek blijkt dat er interesse is om op deze plek samen te wonen met familie of vrienden. Dit maken we mogelijk doordat je samen kunt inschrijven: met kennissen, familie of vrienden is er de mogelijkheid om samen één hele galerij te bewonen. Door de coöperatieve vorm is dat ook in de huur mogelijk. Inspiratie en ervaring hiervoor kun je vinden bij project Kleiburg.

balans tussen privé en samen

Als koper heb je straks je eigen domein, maar ook het gemak van delen: de binnentuin, fietsenstalling en parkeergarage. De VvE (Vereniging van Eigenaren) zorgt voor onderhoud hiervan, maar als je wilt meedoen in onderhoud en beheer, kan dat. Voor de huurders worden er drie coöperaties opgericht. In een coöperatie hebben bewoners zeggenschap over woningtoewijzing en onderhoud.

huis van de buurt

Op de begane grond aan de Osdorper Ban vind je het Huis van de Buurt. Hier kun je bijeenkomsten organiseren, samen koken, de was doen in energiezuinige wasmachines of een filmpje kijken met andere bewoners. Nog niet alles ligt vast. Er is volop ruimte voor ideeën en ondernemerschap vanuit de buurt en toekomstige bewoners.