woningen

In Typisch Tuinstad komt een mix aan woningen verdeeld over twee woonblokken. Aan de kant van de Osdorper Ban komen 6 woonlagen met appartementen en op de begane grond voorzieningen. Aan de tussenstraten bevinden zich in 3 of 4 woonlagen de maisonnettes en eengezinswoningen rond een groene binnentuin. De minimale oppervlakte van 70 m2, hoge plafonds en grote ramen maken de woningen Typisch Tuinstad ruim en licht. Dit is de plek waar jij jouw woonwensen in vervulling kunt laten gaan.

huur

Alle huurwoningen zijn appartementen en hebben een minimale oppervlakte van 70 m2 en 2 slaapkamers. Dit zijn vrije sector huurwoningen in het zogenaamde middensegment, met huurprijzen tot 1000 euro per maand.

koop

  • Koopappartementen zijn er vanaf 70 m2 tot 160 m2, soms met een dakopbouw en altijd vrij indeelbaar. Ze hebben altijd een privéterras en uitzicht op de binnentuin en/of omgeving.
  • De maisonnettes zijn compacte woningen van twee lagen. Ze zijn lekker diep met aan de achterzijde een tuin. Op de verdieping bieden ze ruimte aan 2/3 slaapkamers. Wonen en werken op 80m2 gaat hier goed samen.
  • De eengezinswoningen zijn met 3 of 4 lagen de ruimste woningen. Ze hebben een oppervlakte van 135 tot zelfs 170 m2. Ze liggen met hun voordeur aan de groene tussenstraten en hebben een tuin aan de achterzijde. Binnen is er ruimte voor werken aan huis, een grote woonkeuken en 4, 5 of zelfs 6 slaapkamers.

Informatie uit de digitale bijeenkomsten van 10 en 19 juli

Hieronder is de informatie te downloaden die is gepresenteerd tijdens de digitale bijeenkomsten op 9 en 19 juli

Typisch Tuinstad boekje desktop-versie

Typisch Tuinstad boekje mobiele-versie

ruimte
   voor
jouw   
   leven

concept plattegronden

bladerboekje Typisch Tuinstad

pagina 2

Boekje Typisch Tuinstad 2

pagina 3

Boekje Typisch Tuinstad 3

pagina 4

Boekje Typisch Tuinstad 4

pagina 5

Boekje Typisch Tuinstad 5

pagina 6

Boekje Typisch Tuinstad 6

pagina 7

Boekje Typisch Tuinstad 7

pagina 8

Boekje Typisch Tuinstad 8

pagina 9

Boekje Typisch Tuinstad 9

appartement

appartement XL

eengezinswoning

maisonnette

In Typisch Tuinstad kun je zelf aan de slag met de indeling van je woning.
Hier zie je alvast enkele voorbeelden van indelingen ter inspiratie.

betaalbaar en flexibel

De koopwoningen, zowel de eengezinswoningen als de appartementen, worden casco aangeboden: zo kun je zelf de indeling en het afwerkingsniveau bepalen. Hierdoor kun je de woning tegen een scherpe prijs aankopen en heb je zelf in de hand hoeveel je uitgeeft aan de afbouw en de afwerking. Maar je kunt in Typisch Tuinstad ook kiezen voor een afgebouwde woning. Hiervoor bieden we afbouwpakketten aan onder de noemer Start Smart.

het kopen van een cascowoning

Een cascowoning is niet alleen financieel aantrekkelijk, het geeft je ook de mogelijkheid om je woning volledig naar jouw eigen wensen af te maken. Bij een cascowoning is het bijvoorbeeld aan jou waar de binnenwanden komen en leg je zelf de badkamer en keuken aan. Een loft, kantoor aan huis, woonkeuken of gewoon lekker veel slaapkamers? In Typisch Tuinstad bepaal je het zelf.

afbouwcoördinator

De afbouwcoördinator van Typisch Tuinstad kan je helpen bij het maken van de kostenopstelling voor je cascowoning. Die heb je nodig als je een hypotheek aanvraagt. De afbouwcoördinator leidt daarnaast het klussen in goede banen en staat paraat voor vragen, tips en advies. Voordat je de woning betrekt, keurt de coördinator of alle installaties naar behoren zijn aangebracht en functioneren. Wel zo veilig en zo weet je ook zeker dat bij je buren alles goed gaat.

start smart

Je woning zelf afmaken kan, maar is niet voor iedereen weggelegd en dus ook geen verplichting. Onder de noemer ‘start smart’ bieden we op Typisch Tuinstad toegesneden pakketten aan die laten zien wat wij voor jou kunnen realiseren in de afbouw en welke prijs daarbij hoort.

parkeren

Verstopt onder de groene binnentuin bevindt zich de parkeergarage met ca. 70 plaatsen. Een parkeerplaats kun je kopen bij je woning, maar dat is geen verplichting. Ook de fietsen staan droog: op meerdere plaatsen in de blokken is er gelegenheid je fiets binnen veilig en droog te stallen.